فرش ها جزو یکی از اصلی ترین اجزای دکوراسیون در منازل ایرانی هستند و باعث جذابیت و تکمیل شدن دکوراسیون منزل می شوند. از آنجایی که فرش ها دائما در معرض رفت و امد و نشست و برخاست هستند مسلما آلودگی و گرد و غبار بیشتری را جذب می کنند.
برای انکه طول عمر فرش ها افزایش یابد و از کیفیت آنها کم نشود باید به طور مدوام از آنها مراقبت کرده و گرد و غبار و آلودگی های سطحی را از روی آن تمیز کرد.در ادامه با مجموعه قالیشویی بهزاد همراه باشید تا بدانید مراحل و روش های غبارگیری فرش چگونه است؟
تمیز کردن فرش توسط جاروبرقی یکی از اولین و مهم ترین روش های غبارگیری فرش است که تاثیر زیادی بر حفظ زیبایی ظاهری و تمیز بودن فرش دارد.
البته پس از گذشت مدتی برخی گرد و غبار و آلودگی ها به تار و پود فرش نفوذ می کنند که نیاز است حتما قبل از شستشو، فرش ها را غبارگیری کرد تا در مراحل مختلف شستشوی فرش دچار مشکل نشده و فرش ها تمیز تر شده و هیچگونه آلودگی در تار و پود انها باقی نماند.
قالیشویی بهزاد؛ بهترین قالیشویی درتمام تهران :
قالیشویی بهزاد از سال ۱۳۸۸ کار خود را در عرصه قالیشویی و رفوگری آغاز کرده است و عضو رسمی اتحادیه قالیشویان تهران می باشد. جدول قیمت اتحادیه 1401-1402
مهم ترین هدف قالیشویی بهزاد جلب رضایت مشتری و ارائه کیفیت و خدمات برتر است .با استفاده از پرسنل مجرب کاری و با کیفیت عالی ،تعرفه بسیار خوبی را به مشتریان ارائه می دهد.
خدمات قالیشویی بهزاد در تمام تهران:
روش های غبار گیری فرش:
همانطور که گفته شد اولین روش غبار گیری فرش استفاده از جاروبرقی است که می توانید به طور دائم فرش ها را توسط جاروبرقی تمیز کرده و به صورت سطحی غبار گیری کنید.
اگر قصد شستشوی فرش را دارید بهتر است قبل از شستشو حتما غبار گیری انجام دهید تا در مراحل دیگر شستشو دچار مشکل نشوید.اگر غبار گیری قبل از شستشو انجام نشود ممکن است به دلیل وجود گرد و غبار در تار و پود فرش زردآبه ایجاد شده و باعث رتغیر رنگ فرش و ریشه های آن شود.
اگر قصد دارید در منزل شستشوی فرش را انجام دهید می توانید از روش های سنتی برای غبار گیری فرش استفاده کنید.اولین و بهترین روش استفاده از جارو برقی با دور تند است تا حداکثر غبار موجود بر روی فرش ها تمیز شوند.
روش های دیگری نیز برای غبارگیری وجود دارند که در ادامه به آن می پریدازیم:
• فرش را بر روی یک توری روی ارتفاع به پشت پهن کرده و با وارد کردن ضربه های ملایم بر روی ان گرد و غبار از فرش خارج می شوند.
• در این روش چند نفر به کمک هم فرش را تکان می دهند تا گرد و غبار از فرش خارج شود و نیازی به وارد کردن ضربه نیست. البته استفاده از این روش ممکن است باعث آسیب رساندن به بافت فرش شود.
• در روش دیگر می توان فرش را بر روی یک چوب و یا در ارتفاع آویزان کرده و با وارد کردن ضربات ملایم گرد و غبار را از آن خارج کرد.
امروزه استفاده از روش های سنتی برای غبارگیری فرش به هیچ عنوان توصیه نمی شوند زیرا امکان آسیب دیدن فرش ها و یا تشدید آسیب های قبلی وجود دارد.
با پیشرفت تکنولوژی و افزایش کارخانه های قالیشویی اغلب افراد ترجیح می دهند که شستشوی فرش را به مراکز قالیشویی سپرده و در کمترین زمان به صورت کاملا تمیز تحویل بگیرند.در مراکز قالیشویی پیش از شروع شستشوی فرش ها غبارگیری انجام می شود.
در این مراکز به دلیل تعداد بالای سفارشات و افزایش سرعت کار از تجهیزات و دستگاه های اتوماتیک و پیشرفته برای غبار گیری و شستشوی فرش استفاده می کنند تا در مدت زمان کوتاهی بدون هیچگونه آسیب به بافت فرش بتوان فرش ها را غبار گیری کرده، شستشو داده و خشک کرد.
بیشتر بخوانید : نحوه شستن فرش دستبافت
غبار گیری در مراکز قالیشویی به سه روش انجام می شود:
• در روش اول با استفاده از ماشین مخصوص غبار زدایی سطح فرش ها به وسیله فرچه های موجود در زیر ماشین برس کشیده می شوند تا گرد و غبار های سطحی از روی فرش حذف شوند.
سپس فک های تعبیه شده در دستگاه با وارد کردن ضربات ملایم بر روی سطح فرش باعث خروج گرد و غبار های موجود در تار و پود فرش می شوند.این روش مانند همان روش غبارگیری سنتی است با این تفاوت که با استفاده از دستگاه های مخصوص هیچگونه آسیبی به بافت فرش وارد نمی شود.
• در روش دیگر غبار گیری در کارخانه های قالیشویی فرش ها درون یک استوانه قرار می گیرند و با به حرکت در امدن محفظه گرد و غبار موجود در تار و پود فرش ها خارج می شود. محفظه این دستگاه مانند محفظه ماشین لباسشویی عمل می کند.
در این دستگاه گرد و غبار های خارج شده توسط سیستم های مکش قوی جمع آوری شده و از حوضچه آب عبور داده می شوند تا آلودگی کمتری تولید شود. استفاده از این روش بسیار کار آمد بوده و بدون هیچگونه آسیب به بافت فرش انجام می شود.
• نوع دیگری از روش غبارگیری که در کارخانه های قالیشویی رواج دارد استفاده از هوای فشرده است. در این روش یا استفاده از هوای فشرده به صورت مستقیم در زیر فرش ها باعث خروج گرد و غبار از تار و پود فرش می شود.
بیشتر بدانید: ریشه زنی فرش در قالیشویی
نکات مهم هنگام غبارگیری فرش:
همانطور که گفته شد برای غبارگیری فرش می توان از روش های مختلفی استفاده کرد که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای آنکه در هنگام غبارگیری و شستشوی فرش ها دچار مشکل نشوید بهتر است که موارد زیر را رعایت کنید:
• حتما به طور دائم و منظم فرش ها را با جارو برقی تمیز کنید تا گرد و غبارهای سطحی فرش از بین رفته و از نفوذ ان به تار و پود فرش ها جلوگیری شود.
• برای گرد گیری فرش های قدیمی و کهنه توجه داشته باشید که دچار آسیب و پارگی نباشند و از وارد کردن ضربات بر روی سطح فرش خود داری کنید زیرا باعث ایجاد پارگی و افزایش آسیب های موجود می شود.
• گرد گیری فرش ها را حتما در فضای باز و دارای هویه مناسب انجام دهید.
بیشتر بخوانید : معرفی انواع دستگاه ها در قالیشویی
نکته آخر
با توجه به توضیحات داده شده راجع به انواع روش های غبارگیری فرش و مزایا و معایب انها بهتر است که در قدم اول به صورت مداوم از جاروبرقی برای رفع گرد و غبار های سطحی استفاده کنید.برای آشنایی با انواع دستگاهها در قالیشویی کلیک کنید .
توصیه می کنیم به هیچ عنوان از روش های سنتی برای غبارگیری فرش های ماشینی و دستباف استفاده نکنید و این کار را به مراکز قالیشویی بپسارید تا با استفاده ازتجیزات مخصوص و دستگاه های اتوماتیک بدون هیچگونه آسیبی غبار گیری را انجام داده و سپس شستشوی فرش ها انجام شود.
شما با ثبت سفارش آنلاین میتوانید تمامی فرش های ماشینی و ابریشمی و دستبات خود را به این مجموعه بسپارید تا با بهترین نحو و با کیفیت بالایی فرش هایتان را شستشو دهند